Sju tips för att hitta LMP (lägsta möjliga pris):

  1. Det betalar sig att planera i förväg. Ju närmre avresedatum desto mer betalar du. Varför? Därför att för ett tag sedan så kom några smarta flygbolagsnissar på att affärsresenärer tenderar att boka in sina möten i sista minuten och har låg flexibilitet. Så medan flygbolagen ger fingret åt affärsresenerärerna så kan välorganiserade semesterfirare dra fördel. För lägsta pris ska du leta efter din resa 21 dagar eller mer i förväg på KAYAK, näst bäst 14 dagar eller mer. Är du fortfarande här? Vad väntar du på?

  2. MTOTFLS? Har du möjlighet att resa en annan dag så kan det resultera i dramatiskt sänkta priser. Så nästa gång du söker på KAYAK, klicka i valet “mina datum är flexibla”. Du kommer nog märka att det är billigare att resa på lördagar (dock inte så mycket billigare för internationella flyg). På samma vis är det billigare att resa mitt i veckan (tisdag eller onsdag) än måndag eller torsdag/fredag: konsulter älskar att flyga ut på måndag morgon och tillbaks torsdag (givetvis tar de fortfarande betalt för fredagen men det är en annan historia).

  3. Livet handlar of tajming. Nyckeln till att komma över riktigt billiga biljetter är att flyga när andra inte gör det. “Dödtiderna” varierar mellan olika sträckor (tidig morgon och sen kväll är bra för semesterresmål medan mitt på dagen vanligtvis är billigast på affärssträckor). Välj alternativet “när som helst” och använd våra filter för att hitta vägen till ett lägre pris.

  4. Undvik semestertider. Har du noterat den röda tråden här? Res inte när alla andra gör det. Åk till Disneyland eller alperna efter höstlovet och innan jul. Flygen kommer inte bara vara billigare utan köerna är kortare också! Eller flyg på julafton när alla redan är framme (och flygvärdinnorna är extra snälla).

  5. Tack för att du väljer. När lågprisbolagen som Easyjet och Ryanair förenklade sin prisstruktur för att erbjuda lägre priser oftare så tog det inte lång tid innan alla gjorde det. Men alla flygbolag fungerar inte på samma sätt. Det är därför vi söker igenom hundratals flygbolag för att hitta lägsta pris åt dig. Med andra ord har vi en talang för att finna priser i lägsta rang (men kanske inte för poesi).

  6. Läge, läge, läge. På tal om lågprisbolagen, många av dem flyger till alternativa flygplatser (some Skavsta och Stansted istället för Arlanda och London Heathrow) och vad de sparar in i flygplatsavgifter kommer dig till gagn i form av lägre biljettpris. Du kan också njuta av andra fördelar såsom mindre trafik, billigare bilhyra och mindre folk i flygplatsbaren. Varje gång du söker med KAYAK kan vi automatiskt visa dig priser från närliggande flygplatser.

  7. Det tveklöst viktigaste... sök med KAYAK innan du bokar.