Förklaring av pristrender och tips

Förklaring av pristrender och tips

När du väljer mellan att köpa direkt eller vänta för att se om priset kommer att falla så är vår första rekommendation att om du ser ett bra pris för en rutt - boka den. Vår prognos för pristrender tillhandahåller ytterligare information och vi föreslår att du även använder dig av våra generella lågpristips som riktlinje.

Hur genererar vi våra prognoser?

Resenärer gör över en billion resesökningar på KAYAKs sajer och mobilappar varje år. Vi analyserar dessa sökningar för att förutse om priset för en särskild destination och tidpunkt sannolikt kommer att stiga eller falla under de kommande sju dagarna.

Våra forskare utvecklar dessa pristrendsprognoser med hjälp av algoritmer och matematiska modeller. Prognoser baserade på historisk kan aldrig bli perfekta så vi kan inte garantera att dom är korrekta. Det är därför som vi även meddelar dig om pålitligheten av den statistiska analysen.

Vi kontrollerar och mäter dagligen noggrannheten i våra prognoser genom att spåra ett visst antal flighter under sju dagar (eller fram till avgång om detta sker inom mindre än sju dagar) och sedan jämföra detta pris med vår prognos för att se om prognosen stämde eller inte.