Hotell i Linköping

Linköping hotell

Sök igenom hundratals resesajter på en gång efter  hotell i Linköping

Linköping, Sverige
Checka in
Checka ut
Jämför KAYAK med |

Bra att veta

Lågsäsong mars
Högsäsong mars

är den billigaste månaden att bo här

0%

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

0%

förväntad prishöjning

Toppentips för att hitta det perfekta hotellet i Linköping

  • När du bokar hotell i Linköping ska du tänka på vilket område du vill bo inom och hur du planerar att ta dig runt. Om du vill ha gångavstånd ska du bo inne i centrum då avstånden är stora till Linköpings yttre områden. Om du trots allt bor i utkanten av Linköping kan det vara bra att kolla upp hur bussnätverket ser ut innan du bokar.
  • Om du hyr eller kommer med bil när du besöker Linköping kan du ta dig fram enkelt oavsett vart du bor men kolla om du kan boka ett hotell med gratis parkering för att hålla nere kostnaderna.
  • För att endast övernatta i staden är det smidigast att bo vid centralstationen. Vare sig om du kommer med tåg eller flyg kan du då lätt ta dig till ditt boende utan att behöva planera någon särskild transport till hotellet. Flygbussen stannar vid centralstationen.
  • Barnvänliga hotell hittar du i utkanterna av innerstaden där du både har gångavstånd till stadens bekvämligheter, men bor utanför de allra livligaste gatorna där stadens nattliv finns. Rekommenderade områden är bland annat Kanberget och Vasastaden.
  • Flera av Linköpings centralt belägna hotell har gratis frukosterbjudanden vilket gör att du kan spara pengar på denna måltid. När du söker via Kayak kan du enkelt lägga till denna faktor i din sökning.
  • Om du vill ha ett naturnära boende är det framförallt i utkanterna av Linköping du ska leta. I sydväst kan du bo vid Vallaskogens naturreservat där det finns både vandringsleder och möjligheter till andra friluftsaktiviteter.

Vanliga frågor när du bokar hotell i Linköping

Hur hittar jag hotell nära mig?
Ta en titt på vår extensiva hotellkarta för att hitta det bästa hotellet nära dig.
Vilket område är det billigaste?
Området kring Linköping Universitet, som ligger sydväst om stadens centrum, är det billigaste. Här finns förutom ett vandrarhem även många billiga restauranger och studentpubar vilket håller nere kostnaderna under resan. Om du har studentlegitimation kan du dessutom utnyttja flera erbjudanden vilket gör området kring Universitetet till ett av de billigaste för just studenter. Inne centrum, där de flesta hotell ligger, är priserna generellt sätt högre men det finns också billiga alternativ.
När på året hittar man billiga hotell?
De lägsta priserna på hotell i Linköping hittar du under vinterhalvåret, särskilt i januari då det är som kallast och det inte är många event som äger rum i orten. Om du reser under högsäsongen, de varma sommarmånaderna, är det svårare att hitta bra priser. Försök i så fall att boka ett par månader i förväg för att undvika sista minuten-priser.
Hur tar man sig lättast runt?
Inne i stadskärnan går det bra att promenera till de flesta bekvämligheter men om du bor i något av Linköpings övriga områden är avstånden stora och du behöver antingen bil, cykel eller förlita dig på bussnätverket. Bussarna trafikeras av Östgötatrafiken och en enkelbiljett kostar ungefär 30 kronor. Biljetter går att köpa i automater, via sms eller Östgötatrafikens app. Att hyra bil kan vara ett smidigt sätt att ta sig runt om du bor utanför centrum. Om du hyr bil och åker in till stan finns flera parkeringsplatser och parkeringshus tillgängliga. (Priser kontrollerade 3/03/2018).

Vart är det bra att bo i Linköping?

Heatmaps hjälper dig hitta den perfekta platsen att bo på i Linköping, genom att visa hur nära de olika hotellalternativen ligger intressanta aktiviteter

De mest rekommenderade hotellen i Linköping

Visa alla
Elite Stora Hotellet - Linköping - Byggnad
1
8,6 Fantastiskt (2 474 omdömen)
Scandic Frimurarehotellet - Linköping - Byggnad
2
8,0 Fantastiskt (2 126 omdömen)
Quality Hotel Ekoxen - Linköping - Sovrum
4
8,1 Fantastiskt (1 548 omdömen)
Scandic Linköping City - Linköping - Byggnad
5
8,1 Fantastiskt (904 omdömen)
Linkopings Cityhotell Och Vandrarhem - Linköping - Sovrum
6
8,9 Fantastiskt (1 023 omdömen)
Kullagården - Linköping - Byggnad
7
8,8 Fantastiskt (161 omdömen)
Sjögestad Motell - Linköping - Byggnad
8
8,5 Fantastiskt (873 omdömen)
Park Hotel - Linköping - Byggnad
9
8,6 Fantastiskt (792 omdömen)

Bästa rummen i Linköping

Sjögestad Motell - Linköping - Byggnad
1
8,5 Fantastiskt (873 omdömen)
Linkopings Cityhotell Och Vandrarhem - Linköping - Sovrum
2
8,9 Fantastiskt (1 023 omdömen)
Park Hotel - Linköping - Byggnad
3
8,6 Fantastiskt (792 omdömen)
Kullagården - Linköping - Byggnad
4
8,8 Fantastiskt (161 omdömen)