Kalmar hotell

Kalmar hotell

Search hundreds of travel sites at once for hotels in Kalmar

Jämför KAYAK med |

Bra att veta

Lågsäsong september
Högsäsong juli
  Genomsnittspris (vardagsnatt): 1811 kr
  Genomsnittspris (vardagsnatt): 1716 kr

Billigaste månaden att bo

40%

förväntad prisnedgång

den dyraste tidpunkten att bo här

54%

förväntad prishöjning

(snittpris de senaste 2 veckorna)

sön - tors

(vardagsnatt)

(snittpris de senaste 2 veckorna)

fre & lör

(helgnatt)

Toppentips för att hitta det perfekta hotellet i Kalmar

Hotell som ligger på Kvarnholmen är de mest centrala i Kalmar. Att bo på Kvarnholmen gör att du har gångavstånd till stadens största sevärdhet: Kalmar slott. Du kan även promenera till bekvämligheter som restauranger och affärer.
På Kvarnholmen ligger de flesta hotellen i Kalmar, men då priserna här är högre kan det vara en idé att leta i områden som Ängö, Malmen och kring stadens universitet om du reser på en budget.
Om du letar efter ett hotell som ligger nära flygplatsen är det områdena Skälby och Oxhagen som har närmast boendealternativ.
Med ett hotell nära centralstationen på Kvarnholmen får du en enkel transport till hotellet med stadens flygbuss vilket underlättar vid ankomsten till Kalmar.
För barnfamiljer är det populärt att bo längs med Kalmarsundsleden där det under sommaren finns utmärkta badplatser vid Ljungnäs och Ekö. Här bjuds det på en naturnära atmosfär och mer avkopplande omgivningar än inne i centrum. Längs med leden finns dessutom härliga cykelvägar.
Leta efter hotell i Gamla stan, sydväst om Kvarnholmen, där du bor bland 1800-talshus i traditionell utformning.
Det är lätt att hitta parkering inne i Kalmar men leta efter ett hotell med egen parkering för att inte behöva betala för detta.
För att spara pengar under resan kan du se till att boka ett hotell med frukost inkluderat i priset vilket dessutom sparar tid på morgnarna.
Tänk på att hotellen inte alltid erbjuder internet gratis, så för att vara på den säkra sidan kan du lägga till denna faktor i din sökning hos Kayak.

Vanliga frågor när du bokar hotell i Kalmar

Hur mycket kostar ett billigt hotell i Kalmar?
KAYAK-användare har hittat dubbelrum i Kalmar för så lite som 302 kr de senaste 3 dagarna. Genomsnittspriset är 1219 kr.
Hur mycket kostar ett hotell i Kalmar ikväll?
Under de senaste 72 timmarna har användare hittat hotell i Kalmar för så lite som 1147 kr ikväll. Användare har även hittat 3-stjärniga hotell från 1147 kr och 4-stjärniga hotell från 1298 kr.
Hur mycket kostar ett hotell i Kalmar i helgen?
Under de senaste 72 timmarna har användare hittat hotell i Kalmar för denna helg för så lite som 970 kr. Användare har också hittat 3-stjärniga hotell från 970 kr och 4-stjärniga hotell från 1082 kr.
Hur hittar jag hotell nära mig?
Ta en titt på vår extensiva hotellkarta för att hitta det bästa hotellet nära dig.
Vilket område är det billigaste?
Ängö, norr om Kvarnholmen, är det billigaste området i Kalmar. På Ängö hittar du ett vandrarhem som är särskilt populärt bland unga resenärer. Du kan också hitta ett billigt hotell väster om centrum, nära Linnéuniversitetet. Vid universitetsområdet hittar du dessutom många billiga studenterbjudanden vilket gör stadsdelen prisvänlig, särskilt för studenter med studentlegitimation. Centrala Kvarnholmen är det dyraste området, men har störst koncentration av hotell.
När på året hittar man billiga hotell?
Under november och januari hittar du billiga priser på hotell i Kalmar då dessa månader utgör stadens lågsäsong. Just under ledigheterna i december stiger priserna på boende något men generellt sätt för de kallare månaderna med sig lägre priser.
Hur tar man sig lättast runt?
Inne i stadskärnan kan du ta dig omkring till fots då avstånden i centrum inte är stora. Det finns dessutom många trevliga promenadstråk. Kalmar Läns Trafik trafikerar stadens busslinjer som tar dig in till centrum om du bor i någon av Kalmars andra stadsdelar eller förorter. Ombord på bussen kan du köpa biljetter antingen med kort eller med sms. Under sommaren finns även båttrafik som tar dig runt den lilla ön som Kalmars centrum ligger på. Att cykla är annars ett av de lättaste sätten att ta sig runt under de varmare månaderna. När du cyklar behöver du inte vänta på busslinjerna och kan ta dig fram på bra cykelvägar. Om du bor utanför staden är det däremot bil som gäller. (Priser kontrollerade 4/03/2018).

Vart är det bra att bo i Kalmar?

Heatmaps hjälper dig hitta den perfekta platsen att bo på i Kalmar, genom att visa hur nära hotellalternativen ligger intressanta aktiviteter

Bästa hotellen i Kalmar

Visa alla
Kaptensvillan - Kalmar - Sovrum
1
9,6 Suveränt (138 omdömen)
1102 kr+
Kattrumpans Bed & Breakfast - Kalmar - Byggnad
2
9,4 Suveränt (270 omdömen)
1122 kr+
Clarion Collection Hotel Packhuset - Kalmar - Byggnad
3
8,7 Suveränt (1 187 omdömen)
1479 kr+
Calmar Stadshotell - Kalmar - Byggnad
4
8,5 Suveränt (3 246 omdömen)
1025 kr+
Hotell Hilda - Kalmar - Byggnad
5
8,4 Suveränt (812 omdömen)
928 kr+
Slottshotellet - Kalmar - Byggnad
6
8,3 Suveränt (2 048 omdömen)
1131 kr+
Best Western Plus Kalmarsund Hotell - Kalmar - Byggnad
7
8,3 Suveränt (1 482 omdömen)
1073 kr+
Hotell och Vandrarhem Svanen - Kalmar - Sovrum
8
8,3 Suveränt (1 187 omdömen)
851 kr+
Youth Hostel Vandrarhem Svanen - Kalmar - Byggnad
9
8,3 Suveränt (601 omdömen)
783 kr+
Slottshotellet Budget Accommodation - Kalmar - Byggnad
10
8,2 Suveränt (1 026 omdömen)
832 kr+
Scandic Kalmar Väst - Kalmar - Sovrum
11
7,8 Bra (322 omdömen)
1131 kr+
Rasta Kalmar - Kalmar - Sovrum
12
7,4 Bra (1 622 omdömen)
1035 kr+
First Hotel Witt - Kalmar - Byggnad
13
7,2 Bra (1 721 omdömen)
1102 kr+
Brofastet Hotell & Konferens - Kalmar
14
7,1 Bra (522 omdömen)
870 kr+