Hotell i Falun

Sök igenom hundratals resesajter på en och samma gång efter hotell i Falun

Falun, Sverige
19 okt — 20 okt2
Falun, Sverige
tis 19/10
ons 20/10

Bra att veta

Lågsäsong

septemberDen billigaste månaden med en genomsnittlig prisminskning på 22%.

Högsäsong

decemberDen dyraste månaden med en genomsnittlig prishöjning på 21%.

Genomsnittspris (vardagsnatt)

785 krGenomsnittspris för sön - tors för de senaste 2 veckor.

Genomsnittspris (helgnatt)

848 krGenomsnittspris för fre & lör för de senaste 2 veckor.

Bästa hotellen i Falun

De mest rekommenderade hotellen i Falun

Visa alla

När är det bra att boka hotell i Falun

Pris per natt / 3-stjärnigt hotell. Priser är inte fasta och kan variera med tiden.
Genomsnittspris per natt per månad
Genomsnittspris per natt

De bästa tipsen för att hitta perfekta hotellerbjudanden i Falun

 • Om du letar efter ett billigt hotell i Falun kan du överväga att åka dit under lågsäsongen. Du kommer hitta billigare boende i Falun under september och augusti.
 • Priserna för hotellrum beror på en hel del faktorer men du kommer sannolikt hitta de bästa hotellerbjudandena i Falun om du övernattar en lördag. Det motsatta gäller för måndag, vilket oftast är den dyraste dagen i veckan.
 • Det billigaste 3-stjärniga hotellrummet i Falun som hittats på KAYAK de senaste 2 veckorna kostade 591 kr, medan det dyraste låg på 1 327 kr.
 • Hur många övernattningar behöver du? KAYAK-användare bokar ofta boende i Falun för 2 dagar.
 • Om du bokar ett hotell utanför Faluns centrum är det bra att hyra en bil för att lättast ta dig omkring.
 • Om du bor inne i centrum, men har bilen med dig, ska du boka ett hotell med gratis parkering för att slippa betala för parkeringshus eller gatuparkering.
 • För gångavstånd till sevärdheter, nöjen och bekvämligheter är det centrala Falun som gäller. Här finns ortens nattliv, de mest populära restaurangerna och bäst shopping.
 • Övernattningar med kort transport till hotellet hittar du bäst vid stadens centralstation, söder om villastaden.
 • Hos Kayak kan du säkerställa att du bokar ett hotell som håller hög standard då du kan se tidigare gästers omdömen för Faluns hotell och olika boendeformer.
 • Om du reser på en budget ska du ta in på ett vandrarhem eller Bed and Breakfast som har lägre priser på rum än vanliga hotell.
 • Ett annat budgetalternativ som passar speciellt bra om du ska vara kvar i Falun lite längre är att bo på ett lägenhetshotell med kök för att själv kunna laga flera måltider och därmed spara pengar under resan.
 • Om du flyger till Falun och inte hyr bil, ska du se till att ditt hotell ligger nära flygbussen från flygplatsen eller nära en av kollektivtrafikens busstationer för att kunna ta dig omkring fritt i omgivningarna.
 • Om du reser med barn är omgivningarna kring Sundborn, nordväst om Faluns centrum, att rekommendera. Här ligger Carl Larsson-gården som är rolig för både barn och vuxna att besöka. Området är naturnära och mycket lugnt och avkopplande med närhet till många friluftsaktiviteter.

Vanliga frågor om att boka ett hotell i Falun

 • Hotell är säkra miljöer för resenärer så länge de sanitära åtgärderna följs korrekt för att förhindra spridningen av coronaviruset (COVID-19). Vi rekommenderar dock att du kontaktar de lokala myndigheterna angående säkerhetsförfaranden för hotell i Falun.

 • Billigast boende i Falun hittar du i de sydöstra utkanterna av staden i Främby Källviken. Du kan också bo billigt inne i centrum, norr om Falun Villastaden, där det finns vandrarhem som har bra erbjudanden för boenden året om. Det kan dock vara bra att boka detta någon månad i förväg då sängar och rum snabbt bokas upp.

 • Du kan hitta billiga hotell i Falun under vår och höst, innan och efter de två högsäsongerna. Under sommaren är det många semestrare som kommer till Falun under de varmare månaderna och under vintern är det vintersporter som lockar besökare.

 • Inne i centrala Falun kan du för det mesta promenera omkring, särskilt om du bor nära villastaden då många sevärdheter ligger på gångavstånd därifrån. Falun är annars mycket cykelvänligt och under sommarhalvåret är detta det lättaste sättet att ta sig runt staden på. Cykeluthyrning finns på flera ställen och cykelvägarna sträcker sig både genom staden och ut till cykelleder på landsbygden. Kollektivtrafiken består av bussar vilka kan vara ett bra transportalternativ om du ska resa längre sträckor under vinterhalvåret då det är svårare att ta sig fram med cykel. Dalatrafiken sköter busslinjerna i staden och har en egen app som du kan ladda ner till telefonen. Via appen kan du både köpa biljetter och planera din resa. Biljetter kan annars köpas ombord eller hos återförsäljare. (Priser kontrollerade 8/03/2018).

 • När du gjort en sökning efter hotell på KAYAK kan du filtrera dina resultat efter stadsdel vilket låter dig välja de centrala områdena av Falun. Du kan även välja stadskartan för att välja specifika områden, så som stadskärnan i Falun.

 • Ta en titt på vår utförliga hotellkarta för att hitta de bästa hotellen nära dig.

Var ska man bo i Falun?

Vår karta hjälper dig hitta det perfekta stället att bo på i Falun genom att visa exakt var alla hotell ligger i området.