Hotell i Umeå

Sök igenom hundratals resesidor på en och samma gång efter hotell i Umeå. Kombinera ditt hotell + flyg och spara pengar!

sön 29/1
tors 2/2
...och mer

Bra att veta

Lågsäsong

april

Högsäsong

november

Genomsnittspris (vardagsnatt)

1 119 kr

Genomsnittspris (helgnatt)

1 188 kr
Den billigaste månaden med en genomsnittlig prisminskning på 11%.
Den dyraste månaden med en genomsnittlig prishöjning på 36%.
Genomsnittspris för sön - tors för de senaste 2 veckor.
Genomsnittspris för fre & lör för de senaste 2 veckor.

Bästa hotellen i Umeå

De mest rekommenderade hotellen i Umeå

Visa alla

Hotell i Umeå i närheten av Norrland's Opera

Visa alla

Hur mycket kostar ett hotell i Umeå?

Här är våra mest populära & prisvärda hotell

3-stjärnigt

4 stjärnor eller mer

När är det bra att boka hotell i Umeå

Pris per natt / 3-stjärnigt hotell. Priser är inte fasta och kan variera med tiden.
Genomsnittspris per natt per månad
Genomsnittspris per natt

De bästa tipsen för att hitta perfekta hotellerbjudanden i Umeå

 • Om du letar efter ett billigt hotell i Umeå kan du överväga att åka dit under lågsäsongen. Du kommer hitta billigare boende i Umeå under april och januari.
 • Priserna för hotellrum beror på en hel del faktorer men du kommer sannolikt hitta de bästa hotellerbjudandena i Umeå om du övernattar en söndag. Det motsatta gäller för torsdag, vilket oftast är den dyraste dagen i veckan.
 • Boka mer än 90 dagar innan din vistelse för att få det bästa priset för ditt boende i Umeå.
 • Det billigaste 3-stjärniga hotellrummet i Umeå som hittats på KAYAK de senaste 2 veckorna kostade 549 kr, medan det dyraste låg på 2 661 kr.
 • Hur många övernattningar behöver du? KAYAK-användare bokar ofta boende i Umeå för 0 dagar.
 • För att ha gångavstånd till bekvämligheter är centrala Umeå det bästa stället att boka hotell på och här finns också flest hotell koncentrerade. Inne i centrum kan du promenera till både shopping, restauranger, barer och nattklubbar.
 • Om du letar efter budgetboenden kan området kring Umeås Universitet passa bra. Här finns förutom lägre priser på boenden även en ung atmosfär och många studentpubar och billigare restauranger.
 • För barnfamiljer är området Haga, Umeås äldsta stadsdel, att rekommendera då det finns stora grönområden och ni även bor nära det populära Västerbottensmuseum och friluftsmuseet Gammlia som båda är mycket uppskattade bland barn. I Haga ligger dessutom friidrottsanläggningar samt badhus och området är dessutom lugnt och naturnära.
 • Om du väljer att bo utanför stadens centrum, i ett område som inte har många bussanslutningar, är ett tips att hyra bil. När du tar dig in till centrum finns många parkeringsplatser både på gatorna och i parkeringshus.
 • När du bokar boenden som ligger utanför centrum är det smart att se till att bo på ett hotell med frukost då du inte nödvändigtvis har gångavstånd till mataffärer eller caféer.
 • För en kort visit med bara en övernattning i Umeå är området kring centrala Vasaplan eller vid Umeås Centralstation att rekommendera för snabb transport till hotellet från flygplatsen eller tågstationen. Om du inte vill ta dig in till centrum kan du också välja att bo på något av hotellen som ligger nära flygplatsen i stadsdelen Teg.
 • Boka ditt hotell ett par månader i förväg om du ska resa under högsäsongerna då priserna stiger ju närmare avresa du bokar.

Vanliga frågor om att boka ett hotell i Umeå

Var ska man bo i Umeå?

Vår karta hjälper dig hitta det perfekta stället att bo på i Umeå genom att visa exakt var alla hotell ligger i området.