Hotell i Östersund

Östersund hotell

Sök igenom hundratals resesajter på en gång efter  hotell i Östersund

Östersund, Sverige
Checka in
Checka ut
Jämför KAYAK med |

Bra att veta

Lågsäsong april
Högsäsong mars
  Genomsnittspris (vardagsnatt): 1185 kr
  Genomsnittspris (vardagsnatt): 878 kr

är den billigaste månaden att bo här

74%

förväntad prisnedgång

är den dyraste månaden att bo här

107%

förväntad prishöjning

(snittpris de senaste 2 veckorna)

sön - tors

(vardagsnatt)

(snittpris de senaste 2 veckorna)

fre & lör

(helgnatt)

Toppentips för att hitta det perfekta hotellet i Östersund

För gångavstånd till nöjen och restauranger är det inne i centrum du ska leta efter hotell. Kring Stortorget ligger de flesta hotellen centrerade och här hittar du också nattliv och shopping.
Om du vill ha snabb transport till hotellet från Östersunds flygplats ska du bo på den gröna Frösön där flygplatsen också är belägen. Här finns både hotell och camping i naturnära miljö.
Om du rest till Östersund med tåg och endast är i staden för en övernattning ska du leta efter hotell vid Centralstationen som ligger precis söder om centrum.
För barnfamiljer är Frösön ett trevligt ställe att bo på då det särskilt under sommaren finns många roliga aktiviteter på ön och stora grönområden att utforska. Sök efter familjevänliga hotell när du bokar via Kayak för att säkerställa att det bir en trevlig vistelse för hela familjen.
I norra delen av centrum kan du bo vid friluftsmuseet Jämtli vilket gör även detta område till ett populärt val av hotell för barnfamiljer.
Se till att hyra ett boende med gratis parkering om du tänkt hyra bil under resan för att slippa oväntade avgifter i samband med parkering.
Flera av Östersunds hotell erbjuder gratis bekvämligheter som frukost och internet. Detta kan du specifikt sålla efter när du gör din sökning för att hitta de bästa alternativen.
I Östersund kan du välja mellan olika typer av boenden som vandrarhem, camping, lägenhet och hotell. Lägenhet kan vara att föredra om du hellre vill ha ett eget kök och på så sätt spara pengar genom att inte ha så många restaurangbesök.

Vanliga frågor när du bokar hotell i Östersund

Hur mycket kostar ett billigt hotell i Östersund?
KAYAK-användare har hittat dubbelrum i Östersund för så lite som 240 kr de senaste 3 dagarna. Genomsnittspriset är 1040 kr.
Hur mycket kostar ett hotell i Östersund ikväll?
Under de senaste 72 timmarna har användare hittat hotell i Östersund för så lite som 699 kr ikväll. Användare har även hittat 3-stjärniga hotell från 699 kr och 4-stjärniga hotell från 483 kr.
Hur mycket kostar ett hotell i Östersund i helgen?
Under de senaste 72 timmarna har användare hittat hotell i Östersund för denna helg för så lite som 660 kr. Användare har också hittat 3-stjärniga hotell från 660 kr och 4-stjärniga hotell från 483 kr.
Hur hittar jag hotell nära mig?
Ta en titt på vår extensiva hotellkarta för att hitta det bästa hotellet nära dig.
Vilket område är det billigaste?
De billigaste områdena i Östersund är Frösön utanför staden och stadsdelen Odenslund. På Frösön finns en campingplats och i Odenslund ett vandrarhem. Båda är relativt nära centrum men budgetvänliga alternativ.
När på året hittar man billiga hotell?
November och januari är de månader som är billigast att välja när du ska resa till Östersund då priserna på boende är som lägst under denna period. November och januari hör båda till Östersunds lågsäsong, precis innan och efter julledigheterna då det är något fler besökare som kommer till staden. Om du ska åka under sommarens högsäsong är det bästa att boka resan i förväg och undvika att vänta till sista minuten då det är som dyrast.
Hur tar man sig lättast runt?
Inne i Östersunds centrum kan du ta dig fram till fots då stadskärnan är mycket liten. Om du bor i centrum hittar du det mesta inom gångavstånd och behöver för det mesta inte använda dig av något färdmedel. I Östersund är det Nettbuss som står för att trafikera busslinjerna i stadens närmaste omgivningar. För längre resor till närliggande orter är det istället Länstrafiken som gäller. Under sommaren är det lättaste sättet att ta sig fram med cykel och du hittar både cykeluthyrning och över 100 kilometer cykelvägar i orten. Bor du utanför staden är bil dock nödvändigt för att ta dig fram så smidigt som möjligt. Du hittar parkering via stadens parkeringsapp som hjälper dig att navigera. Det finns både gatuparkering och parkeringsgarage tillgängliga. (Priser kontrollerade 5/03/2018).

Vart är det bra att bo i Östersund?

Heatmaps hjälper dig hitta den perfekta platsen att bo på i Östersund, genom att visa hur nära de olika hotellalternativen ligger intressanta aktiviteter

Bästa hotellen i Östersund

Visa alla
Hotel Emma - Östersund - Utomhus
1
8,9 Suveränt (735 omdömen)
Clarion Hotel Grand Ostersund - Östersund - Byggnad
2
8,6 Suveränt (1 746 omdömen)
Hotell Jämteborg - Östersund - Byggnad
3
8,2 Suveränt (837 omdömen)
Best Western Hotel Gamla Teatern - Östersund - Byggnad
4
8,1 Suveränt (1 376 omdömen)
First Hotel Ett - Östersund - Sovrum
5
8,1 Suveränt (943 omdömen)
Hotell Zäta - Östersund - Sovrum
6
8,0 Suveränt (1 059 omdömen)
Scandic Östersund City - Östersund - Byggnad
7
7,9 Bra (3 173 omdömen)
Pensionat Björnen - Östersund - Utomhus
8
7,8 Bra (457 omdömen)
Scandic Östersund Syd - Östersund - Byggnad
9
7,7 Bra (989 omdömen)
Hotell Linden - Östersund - Sovrum
10
7,5 Bra (1 290 omdömen)

Bästa rummen i Östersund

Hotel Emma - Östersund - Utomhus
1
8,9 Suveränt (735 omdömen)
First Hotel Ett - Östersund - Sovrum
2
8,1 Suveränt (943 omdömen)
Clarion Hotel Grand Ostersund - Östersund - Byggnad
3
8,6 Suveränt (1 746 omdömen)
Hotell Jämteborg - Östersund - Byggnad
4
8,2 Suveränt (837 omdömen)