Karlstad hotell

Karlstad hotell

Sök igenom hundratals resesajter på en gång efter  hotell i Karlstad

Karlstad, Sverige
Checka in
Checka ut
Jämför KAYAK med |

Bra att veta

Lågsäsong december
Högsäsong november
  Genomsnittspris (vardagsnatt): 1383 kr
  Genomsnittspris (vardagsnatt): 568 kr

Billigaste månaden att bo

48%

förväntad prisnedgång

den dyraste tidpunkten att bo här

19%

förväntad prishöjning

(snittpris de senaste 2 veckorna)

sön - tors

(vardagsnatt)

(snittpris de senaste 2 veckorna)

fre & lör

(helgnatt)

Toppentips för att hitta det perfekta hotellet i Karlstad

För gångavstånd till shopping och restauranger är det inne i centrum som du ska välja att boka ditt hotell. I city ligger dessutom de flesta hotell i Karlstad belägna.
En övernattning på hotell nära centralstationen är att rekommendera om du inte vill planera transport från flygplatsen på annat sätt än att ta flygbussen som går direkt till centralstationen varifrån du sedan kan promenera eller ta taxi.
För närhet till livliga studentpubar och roligt nattliv för en yngre publik är det hotell vid Koppkärr, nära Karlstads Universitet, som gäller. Om du reser på en budget hittar du dessutom många studenterbjudanden i detta område.
För barnfamiljer är det trevligt att bo på hotell som ligger lite utanför centrum i naturnära områden. Bland annat nära Mariebergsskogen, sydväst om centrum, finns flera badplatser och naturområden som är familjevänliga. Gräsdalen, väster om Karlstads innerstad, är också lämpligt med lugna bostadsområden.
Om du bor utanför de centrala stadsdelarna kan det vara ett bra tips att ha bil för att lättast ta sig runt. Det finns flera parkeringsmöjligheter inne i centrum men tänk också på att boka ett hotell som har egen parkering. Detta kan du söka efter hos Kayak.
Om du åker under sommarmånaderna ska du inte vänta till sista minuten med att boka ditt hotell i Karlstad då detta är stadens högsäsong och hotellens priser både är högre och du hittar färre lediga rum.
För boenden som ligger en bit utanför staden ska du tänka på att boka ett hotell med Wifi då täckningen inte är lika bra som i innerstaden.

Vanliga frågor när du bokar hotell i Karlstad

Hur mycket kostar ett billigt hotell i Karlstad?
KAYAK-användare har hittat dubbelrum i Karlstad för så lite som 493 kr de senaste 3 dagarna. Genomsnittspriset är 1075 kr.
Hur mycket kostar ett hotell i Karlstad ikväll?
Under de senaste 72 timmarna har användare hittat hotell i Karlstad för så lite som 494 kr ikväll. Användare har även hittat 3-stjärniga hotell från 494 kr och 4-stjärniga hotell från 544 kr.
Hur hittar jag hotell nära mig?
Ta en titt på vår extensiva hotellkarta för att hitta det bästa hotellet nära dig.
Vilket område är det billigaste?
Inne i city och i stadsdelen Kasernhöjden hittar du de billigaste priserna på boenden. Här finns både vandrarhem och Bed and Breakfast. Även i Sommarro hittar du Bed and Breakfast som är billigare än vanliga hotell. Inne i city är det lättast att hitta billiga alternativ för måltider så detta kan vara ett tips för att hålla kostnaderna nere inte bara på boendekostnaden men även för andra utlägg.
När på året hittar man billiga hotell?
Under vintermånaderna hittar du de billigaste priserna på hotell i Karlsatad då detta är stadens lågsäsong. Undvik dock julledigheten om du reser på en budget då priserna stiger just under tiden kring jul och nyår.
Hur tar man sig lättast runt?
Karlstad är en mycket cykelvänlig stad och det finns både cykeluthyrningar och cykelvägar över hela orten. Detta är det lättaste sättet att ta sig runt på då du inte behöver vara beroende av trafik eller kollektivtrafikens avgångar. Kollektivtrafiken består annars av bussar trafikerade av Värmlandstrafiken och är bra alternativ för lite längre sträckor eller om du har mycket packning och inte kan ta cykeln. Biljetter köper du i biljettautomater på busstationerna, via sms eller med kort ombord på bussen. Väl ombord kan du koppla upp dig på bussarnas gratis Wifi för att hålla koll på hållplatser, tidtabeller och planera din resa. Taxi hittar du enklast vid Centralstationen eller Stora torget där det alltid finns bilar väntande. (Priser kontrollerade 3/03/2018).

Vart är det bra att bo i Karlstad?

Heatmaps hjälper dig hitta den perfekta platsen att bo på i Karlstad, genom att visa hur nära hotellalternativen ligger intressanta aktiviteter

Bästa hotellen i Karlstad

Visa alla
Clarion Collection Hotel Drott - Karlstad - Byggnad
1
8,8 Suveränt (1 391 omdömen)
1323 kr+
Clarion Collection Hotel Bilan - Karlstad - Byggnad
2
8,8 Suveränt (745 omdömen)
1284 kr+
Le Mat B&B Solakoop - Karlstad - Byggnad
3
8,6 Suveränt (742 omdömen)
578 kr+
Clarion Hotel Plaza - Karlstad - Sovrum
4
8,2 Suveränt (1 885 omdömen)
1284 kr+
Scandic Klarälven - Karlstad - Byggnad
5
8,1 Suveränt (613 omdömen)
1362 kr+
Sure Hotel by Best Western Savoy Karlstad - Karlstad - Byggnad
6
8,0 Suveränt (860 omdömen)
950 kr+
Best Western Gustaf Fröding - Karlstad - Byggnad
7
7,9 Bra (3 452 omdömen)
931 kr+
Stf Vandrarhem Karlstad - Karlstad - Byggnad
8
7,9 Bra (465 omdömen)
598 kr+
Solsta Hotell - Karlstad - Sovrum
9
7,4 Bra (715 omdömen)
823 kr+
Ibis Karlstad City - Karlstad - Byggnad
10
7,3 Bra (707 omdömen)
862 kr+

Bästa hotellen i Karlstad nära Karlstad Cathedral

Visa alla
Elite Stadshotellet - Karlstad - Byggnad
1
8,5 Suveränt (2 607 omdömen)
1293 kr+
Scandic Winn - Karlstad - Byggnad
2
8,4 Suveränt (1 913 omdömen)
1137 kr+
River C Hotell - Karlstad - Byggnad
3
8,3 Suveränt (1 191 omdömen)
1244 kr+
Scandic Karlstad City - Karlstad - Byggnad
4
8,2 Suveränt (1 496 omdömen)
1195 kr+